دانشنامه اصولیان شیعه جلد دوم


نویسنده: محمد رضا ضمیری
ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی)
تهیه: پژوهشکده فقه و حقوق
چاپ اول: زمستان 1393
شمارگان:1000
قیمت: 30000 تومان

سخنی با خواننده (سیف الله صرامی)
دانش اصول فقه بسان کلید اصلی اجتهاد و استنباط احکام در فقه، همواره مورد اهتمام فقها بوده است. حتی کسانی مانند اخباری‌ها که با این دانش به‌صورت رایج آن، مخالفت ورزیده‌اند، در عمل به نوعی اصول فقه مورد نظر خود متعهد مانده‌اند؛ همچنین زمانی که هنوز اصول فقه در چارچوب تألیفات مستقل قرار نگرفته بود، باز هم رعایت آن در سطح ارتکازات نانوشته، هنگام استدلال بر اثبات احکام شرعی و برداشت از دو منبع اصلی اجتهاد - قرآن و سنت - معمول بوده است.
پیدایش و تکامل اصول فقه، زادۀ ضرورت‌هایی بوده است که فقها در طول تاریخ فقه، در جریان استنباط احکام، با آن مواجه بوده‌اند. گاهی در ضمن استنباط یک حکم، به مبنای اصولی آن اشاره می‌کرده‌اند و گاهی این مبانی را در آغاز کتاب فقهی خود یک‌جا می‌آورده‌اند تا اینکه ضرورت تدوین آنها به‌صورت یک دانش، تألیفات اصول فقهی را به بار آورد. بنابراین، یکی از راه‌های پی‌بردن به تاریخ تحول اصول فقه - که به سهم خود در رشد و بالندگی این دانش اجتهادی نقش به‌سزایی دارد - همراه‌شدن با زندگی علمی دانشیان اصول فقه است.
«دانشنامه اصولیان شیعه» با توجه به ضرورت فوق و ضرورت‌هایی که در «سخنی با خواننده» جلد اول این مجموعه، به‌خوبی توضیح داده شده، شکل گرفته است. اکنون جلد دوم همراه با بازچاپ جلد اول و ویرایش جدید، یک‌جا، تقدیم صاحب‌نظران، پژوهشگران و علاقه‌مندان می‌گردد. محقق فرهیخته این مجموعه حجت‌الاسلام والمسلمین آقای محمدرضا ضمیری، هرچند با تأخیر و پس از چاپ دوم جلد اول، تلاش کرده‌اند دانشنامه را تا اواسط قرن سیزدهم هجری کامل کنند. پژوهشکده فقه و حقوق صمیمانه از ایشان سپاسگزاری می‌کند. همچنین از تلاش مضاعف نشر پژوهشگاه برای آماده‌سازی فنی و فرایندی اثر و بازچاپ جلد اول متناسب با چاپ جلد دوم تشکر می‌کنیم.
این پژوهش در گروه دانش‌های وابسته به فقه پژوهشکده فقه و حقوق به انجام رسیده است. از مدیر محترم این گروه و عضو شورای پژوهش پژوهشکده، حجت‌الاسلام والمسلمین آقای محمدعلی خادمی‌کوشا، ارزیابان پژوهشی گروه حجج‌اسلام والمسلمین آقایان رضا مختاری و رضا اسلامی (اسفندیاری)، نیز کارشناس گروه جناب حجت‌الاسلام جلال عراقی نیز سپاسگزاری می‌شود.
همچنین از سایر اعضای شورای پژوهشی این پژوهش، فاضل ارجمند جناب آقای علی‌اکبر زمانی‌نژاد، حجج‌اسلام والمسلمین آقایان حسنعلی علی‌اکبریان مدیر گروه فلسفه فقه و حقوق که نظارت پژوهش را هم بر عهده داشته‌اند و پیش‌تر هم در جایگاه مدیر گروه دانش‌های وابسته فقه، تحقیق را همراهی کرده‌اند، دکتر محمد صالحی مدیر گروه مسائل فقهی حقوقی، رسول نادری دبیر شورا و مدیر دفتر پژوهش تشکر و قدردانی می‌شود.

سیف‌الله صرامی(مدیر پژوهشکده فقه و حقوق)
 
منبع:

تاریخ خبر: 1395/11/5 سه‌شنبه
تعداد بازدید کل: 961 تعداد بازدید امروز: 1
 
امتیاز دهی
 
 


مطالب مرتبط

پربازدید ترین مطالب

مطالب مرتبط

پربازدید ترین مطالب
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 962

آدرس: قم - میدان شهدا - خیابان معلم   پژوهشکده فقه و حقوق
تلفن: 371160 - 025  داخلی 1364
ایمیل: feqh@isca.ac.ir

ایتا
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

پژوهشكده فقه و حقوق
مجری سایت : شرکت سیگما